Please Notice: For fastest support from PowerArchiver team, contact us via our Support page

PA2010: Access violation in module PABACKUP.EXE



  • Hello,

    when i start my backup.pbs (works perfect with PA2009) i get this error message with PA2010:

    “Access violation ad address 004EC7FA in module
    PABACKUP.EXE. read of address 00000000.”

    With the backup.pbs i back up 370MB and 3000 files (Windows XP).


  • conexware

    are you updating backup archive or what exactly are you doing?

    thanks!


  • conexware

    well without more info it is hard to know whats going on… you can try this interim version and see if that changes anything:
    http://www.powerarchiver.com/test/alpha115/powarc1150b1new.exe



  • Hi,

    i simply start the backup.pbs file with a double-click to begin the backup.

    Here the content of the backup.pbs file:

    [General]
    Archive=E:\Backup\Backup_Links\backup.zip
    TimeStamp=1
    TimeStampText=_YMD
    TimeStampMode=0
    ScanArchive=0
    Overwritef=0
    AddQueue=0
    AddLocal=1
    AddLocal2=0
    AddLocal3=0
    LocalDir2=
    LocalDir3=
    IncludeSubFolders=1
    IncHidden=1
    Compression=0
    CompressionM=0
    Action=0
    RelativeFolderInfo=1
    ShowDone=1
    RunSilent=0
    RunSilentMode=0
    GrowZip=1
    UseOptimized=1
    AddArchiveBit=0
    AddSolid=1
    ResetArchive=0
    UseSpanning=0
    CSpanSize=1400
    TestArchive=1
    LogToFile=0
    LogFile=C:\Dokumente und Einstellungen\Jochen\Eigene Dateien\Backups\Logs%backupscriptname%.txt
    EmailLog=0
    Encmode=1
    Hidepassword=1
    [CD]
    BurnArchive=0

    FtpArchive=0
    FtpLimit=
    Directory=

    eMailArchive=0
    Smtp=
    Port=25
    To=
    From=backup@mydomain.com
    Text=Please find logs of the %backupscriptname% attached.
    Subject=%backupscriptname% backup log

    [Files]
    F1=C:\Dokumente und Einstellungen\All Users\Anwendungsdaten\SuperFlexibleSynchronizer\SuperFlexibleSynchronizer.ini
    F2=C:\Dokumente und Einstellungen\Jochen\Anwendungsdaten\KeePass\KPSafe.kdb
    F3=C:\Dokumente und Einstellungen\Jochen\Anwendungsdaten\MailWasherPro
    F4=C:\Dokumente und Einstellungen\Jochen\Anwendungsdaten\Mozilla
    F5=C:\Dokumente und Einstellungen\Jochen\Anwendungsdaten\SpeedProject\SpeedCommander 12
    F6=C:\Dokumente und Einstellungen\Jochen\Anwendungsdaten\TVgenial
    F7=C:\Dokumente und Einstellungen\Jochen\Favoriten
    F8=C:\Dokumente und Einstellungen\Jochen\Lokale Einstellungen\Anwendungsdaten\Microsoft\Outlook
    F9=D:\Games\World of Warcraft\Interface
    F10=D:\Games\World of Warcraft\WTF
    [FileTime]
    FTMode=0
    FTDays=0
    FTHours=0
    FTMinutes=0
    FTDate=931201024
    [FileSize]
    FSMode=0
    FSSize=0
    FSSizeMode=0
    [Schedule]
    Mode=0
    Time=35
    Days=



  • Info after a test:

    The interim version produces the same error.


  • conexware

    I couldn’t reproduce this error so need more information.

    1. when does this error show up - during compressing (which is the last file) or before compressing starts (preparing phase)?
    2. is this error with all scripts you have or with this specific - if with this specific, can you please try removing some files and see if it works?
    3. turn on logging and send us back output log file.
    4. try just changing destination archive name (from backup.zip to something else) - to see if there is maybe some problem with update in this case.


  • conexware

    Please check your issue with latest 11.50.30 release:
    http://dl.powerarchiver.com/2010/powarc1150b1.exe

    and let us know if this works better now.

    thanks!



  • With this latest version i cannot reproduce the error anymore…

    Seems to work now correctly. 🙂

    (Only difference between 2009 and 2010 i recognized during test:
    when the message appears that the backup is ready, with 2009 i could click on it and then scroll through the backuped files, when i click the message in 2010 all PA windows are closed instantly…)


  • conexware

    you should be able to see your backup now after you click on ok, with beta 2. thanks


Log in to reply
 

Looks like your connection to PowerArchiver Forums was lost, please wait while we try to reconnect.