GUI Bugs: in Classic Toolbar mode



  • When selecting either LongHorn or MyPA skin then clicking on Default Classic skin, the PA title bar disappears

    Steps:
    1. From modern toolbar, Click Options –> Interface --> Classic Toolbar
    2. Click Options --> Select Skin --> LongHorn
    3. Click Options --> Select Skin --> Default Classic
    4. Notice that the title bar is gone.
    5. Exit and relaunch PA (or switch to Modern Toolbar)
    6. Repeat above for MyPA skin

    A second issue is that when switching from either Modern blue or Modern silver, the Help button retains the previous color until you mouse-over.

    Windows XP SP2



  • @welhaux:

    A second issue is that when switching from either Modern blue or Modern silver, the Help button retains the previous color until you mouse-over.
    Windows XP SP2

    Using PA07 RC1 V10, I do not experience the same issue! i did in the Beta’s!

    The only one I can confirm is that when selecting from Default Silver or Devault Blue (the new ribbon look) to Default Classic PA Closes its self and doesnt relaunch! the user then has to manualy open PA again to see the changed skin!


  • conexware

    we will check it out for 10.01, thanks



  • I can confirm this. I choose to go to Default classic, then click on myPA. Looking at the skins menu, it shows both selected/checked. Trying to revert to the default classic by clicking on it causes the title bar to disappear but will show if you exit and reopen the application or change skins again.



  • In addition: after a switch from ribbon to the classic pulldownmenu under win98, PA1000 started up with an ‘External exception C000001D’.



  • I confirm the missing Title Bar problem with Version 10.00.36 on XP SP2.

    Jim Carlock


  • conexware

    Download latest version (english only) via website or via web update and see if this issue has been fixed.

    thanks,



  • Yeah it’s gone now (XP SP2 I forgot to mention that earlier). The force unloading/restarting of the application takes care of it. Problems with the skinning engine?

    There is also an issue now (10.00.39) when a modern skin (Default Blue) is selected then choose the smoothlime - it doesn’t skin everything as it should. Even after a restart of the application it is still not skinned properly. The main window remains “default blue” style but the tips window, favorites window, etc gets the “smoothlime” styling.

    EDIT: This happens when choosing “smoothvista” too. Also resizing the window creates major flicker. While this isn’t really a huge issue it is distracting. Maybe I never noticed it before, or is it only a recent occurence? I’ll install the older editions and see.

    EDIT 2: The flickering is much less noticeable and the main window’s scrollbars aren’t problematic in the older 9.64.03 edition. (the bottom scrollbar is persistent in the newer editions and the vertical scrollbar flickers on/off on resize.) Hopefully the bugs will get worked out soon, until then I’ll regress to 9.64.03 😞


  • conexware

    @seth:

    Yeah it’s gone now (XP SP2 I forgot to mention that earlier). The force unloading/restarting of the application takes care of it. Problems with the skinning engine?

    There is also an issue now (10.00.39) when a modern skin (Default Blue) is selected then choose the smoothlime - it doesn’t skin everything as it should. Even after a restart of the application it is still not skinned properly. The main window remains “default blue” style but the tips window, favorites window, etc gets the “smoothlime” styling.

    thats how it works, we will update web skins to force you into the classic mode automatically later on this week (hopefully)…


Locked
 

Suggested Topics

4
Online

9.8k
Users

6.0k
Topics

36.6k
Posts

Copyright © 1998-2018 ConeXware, Inc.
All rights reserved. Privacy Policy