Minor cosmetic bugs 16.00.40



  • Hi,

    The tooltips for the “select/deselect all files” buttons on the status bar should be the other way around. Presently, the select all icon has a ‘deselect all’ tooltip.

    In options, when one clicks on the always on top button, is it meant to change colour to signify that it has been pressed? There is no such indication at the moment.

    When I first started PA, there was no icon showing for touch mode.

    It looks as if my lifetime registration key does not give me the burning capabilities or the Virtual Disk feature (hoping to see if the new version would work) that I had in PA 2015. A bit disappointed in this. From looking at my account I only have a personal key and it looks as if I should have been given a toolbox key as I have had in the past.

    Best wishes and Merry Christmas

    DrT



  • I would like to mention some bugs as well here instead of making a new thread if that’s ok.

    First thing is (and that gets annoying) that if I use the classic style then every time I open an archive 2 windows pop up before PA starts. One shows “tu4” and the other “tu5”. If I use the explorer style this don’t happen.

    Second thing I came across so far is that I can’t deselect the option “use explorer only inside archive” in the options menu. If I deselect it and click on ok and I open the options menu again, it is still selected. I can only deselect it via the menu bar. Then it keeps deselected in the options menu as well.

    Another thing is when I use for example the “Classic Light” skin and click in the options menu “Modern Toolbar” then PA says in the status bar that it is “Sorting files” and can’t be used anymore so I have to close the program. If then another window gets the focus, the status bar says “Loading file list” and PA can’t be use anymore as well.

    I might be editing the post if I find other bugs.


  • conexware

    @drteeth:

    Hi,

    The tooltips for the “select/deselect all files” buttons on the status bar should be the other way around. Presently, the select all icon has a ‘deselect all’ tooltip.

    In options, when one clicks on the always on top button, is it meant to change colour to signify that it has been pressed? There is no such indication at the moment.

    When I first started PA, there was no icon showing for touch mode.

    It looks as if my lifetime registration key does not give me the burning capabilities or the Virtual Disk feature (hoping to see if the new version would work) that I had in PA 2015. A bit disappointed in this. From looking at my account I only have a personal key and it looks as if I should have been given a toolbox key as I have had in the past.

    Best wishes and Merry Christmas

    DrT

    Thanks for the reports… please email me or mili to check on Toolbox key for you!


  • conexware

    @ACE135:

    I would like to mention some bugs as well here instead of making a new thread if that’s ok.

    First thing is (and that gets annoying) that if I use the classic style then every time I open an archive 2 windows pop up before PA starts. One shows “tu4” and the other “tu5”. If I use the explorer style this don’t happen.

    Second thing I came across so far is that I can’t deselect the option “use explorer only inside archive” in the options menu. If I deselect it and click on ok and I open the options menu again, it is still selected. I can only deselect it via the menu bar. Then it keeps deselected in the options menu as well.

    Another thing is when I use for example the “Classic Light” skin and click in the options menu “Modern Toolbar” then PA says in the status bar that it is “Sorting files” and can’t be used anymore so I have to close the program. If then another window gets the focus, the status bar says “Loading file list” and PA can’t be use anymore as well.

    I might be editing the post if I find other bugs.

    can you send over your .reg file in cab? Just to be able to reproduce.

    I can reproduce tu4/tu5 debug windows when classic archive listview is used, but i can not reproduce 2nd one, it might be tied to some other options as well!

    Thanks a lot for the report!



  • Here is the .reg file. The option should be selected.
    attachment_p_34366_0_pa2016.cab


  • conexware

    can you please send us screenshot of options menu where you are changing it and it does not work? I must be doing something wrong here, and screenshot will help a lot! Thanks.


  • conexware

    @ACE135:

    Here is the .reg file. The option should be selected.

    btw, you have your tbx as well, or does it need extending from our side? If it needs extension, let us know via email please!



  • If I’m using the explorer style I can deselect it via the menu bar. If I’m using the classic style it is grayed out in the menu bar.
    attachment_p_34370_0_1.jpg



  • @spwolf:

    btw, you have your tbx as well, or does it need extending from our side? If it needs extension, let us know via email please!

    I only have the option for “PowerArchiver 2016 - Personal - International” in my account.


  • conexware

    I got it now, use explorer only in archive checkbox in Configuration window does not apply.

    I also see that View folders bar option is disabled when Classic view is selected, which it shouldnt be (same Config window)


  • conexware

    both need to email me to my personal mail or to support at conexware dot com, so I can check your accounts and get you going with TBX… thanks!


  • conexware

    @ACE135:

    Here is the .reg file. The option should be selected.

    now back to only thing left - changing to modern toolbar locks up PA… where do you change it, under View menu or in Configuration window?

    thanks!



  • @spwolf:

    I got it now, use explorer only in archive checkbox in Configuration window does not apply.

    I also see that View folders bar option is disabled when Classic view is selected, which it shouldnt be (same Config window)

    I also see now that I can change it via the menu in the status bar regardless if I’m in classic or explorer style.


  • conexware

    @ACE135:

    I also see now that I can change it via the menu in the status bar regardless if I’m in classic or explorer style.

    yeah, it seems we disabled it in main menu in classic since it is not applicable to classic… should it be disabled in classic? I think in this case that it should be disabled in classic, even though I generally do not like disabled options but here it should work well.



  • @spwolf:

    now back to only thing left - changing to modern toolbar locks up PA… where do you change it, under View menu or in Configuration window?

    thanks!

    Under the View menu it works fine. It happens when I try to change it in the configuration window.

    I tested a bit and it seems that PA locks up “directly” (with the text in the status bar) if an archive is opened. If no archive is opened then it seems that just nothing happend. PA seems still to work then. You can go to the configuration window again and see that a classic skin is still selected but the “Modern Toolbar” is now checked at the same time. You can go throug some menus in the toolbar but PA doesn’t seem to work properly. For example PA doesn’t open archives if I try to open in the toolbar or menu bar.


  • conexware

    @ACE135:

    Under the View menu it works fine. It happens when I try to change it in the configuration window.

    I tested a bit and it seems that PA locks up “directly” (with the text in the status bar) if an archive is opened. If no archive is opened then it seems that just nothing happend. PA seems still to work then. You can go to the configuration window again and see that a classic skin is still selected but the “Modern Toolbar” is now checked at the same time. You can go throug some menus in the toolbar but PA doesn’t seem to work properly. For example PA doesn’t open archives if I try to open in the toolbar or menu bar.

    got it…yep, when archive is opened and we check modern toolbar in config> skins. Thanks!



  • Btw is it possible to switch back to the file icons of PA 2015? Because I’m used to it and for now I don’t really like the new ones.



  • I just found another bug.

    Some archives with the extension .rar, .tar, .zip (maybe files with other extensions as well) don’t have the option “Extract here” in the shell menu although it is set in the configurations. I couldn’t figure out so far why it affects some archives with said extensions and others don’t. And for that archives where the “Extract here” entry is missing, when I click on “Extract to [filename]” the “Open with” dialouge of Windows appears and wants me to choose a program for opening the file, where PA is pre selected.


  • conexware

    @ACE135:

    I just found another bug.

    Some archives with the extension .rar, .tar, .zip (maybe files with other extensions as well) don’t have the option “Extract here” in the shell menu although it is set in the configurations. I couldn’t figure out so far why it affects some archives with said extensions and others don’t. And for that archives where the “Extract here” entry is missing, when I click on “Extract to [filename]” the “Open with” dialouge of Windows appears and wants me to choose a program for opening the file, where PA is pre selected.

    screenshot? I cant reproduce it. Thanks.


  • conexware

    @ACE135:

    Btw is it possible to switch back to the file icons of PA 2015? Because I’m used to it and for now I don’t really like the new ones.

    Under View, there is Icon Set option, check Original and that will switch back to old icons.



  • @spwolf:

    Under View, there is Icon Set option, check Original and that will switch back to old icons.

    I mean the ones in the Windoes Explorer, not in PA itself.



  • @spwolf:

    screenshot? I cant reproduce it. Thanks.

    Here I have 2 .zip files. One has the option “Extract Here”, the other has not. For the one that has the option “Extract here” the files are extracted as intended when click on "Extract to [filename]. For the other just the “Open with” window of Windows comes up.
    attachment_p_34384_0_2.jpg
    attachment_p_34384_1_3.jpg
    attachment_p_34384_2_4.jpg


  • conexware

    @ACE135:

    I just found another bug.

    Some archives with the extension .rar, .tar, .zip (maybe files with other extensions as well) don’t have the option “Extract here” in the shell menu although it is set in the configurations. I couldn’t figure out so far why it affects some archives with said extensions and others don’t. And for that archives where the “Extract here” entry is missing, when I click on “Extract to [filename]” the “Open with” dialouge of Windows appears and wants me to choose a program for opening the file, where PA is pre selected.

    Thanks! Just sent an email with a request for some samples that would help.

    Thanks again!



  • PA Toolbox 2016 16.00.40 on Win 7

    Archive comments.
    When I try to add a new comment to an archive, or change an existing one, I pull up the Comment box.
    After saving the Comment, only the Initial letter of the first word of the comment appears. This is whether or not Comments are docked.


  • conexware

    @ACE135:

    I mean the ones in the Windoes Explorer, not in PA itself.

    not right now, but it could be added in the future.


  • conexware



  • The problems I mentioned are gone with the new version. But I found another bug. PA seems to have problems with multi volume .rar files (*.part1.rar, *.part2.rar etc.). Whenever I open such a file, PA asks for the next volume even if it exists in the same folder. And it displays the volume name in many chinese characters although there are nothing asian characters in the file or in the file name. To view the archive I just have to click on cancel or on ok for every volume.
    attachment_p_34391_0_10.jpg


  • conexware

    @ACE135:

    The problems I mentioned are gone with the new version. But I found another bug. PA seems to have problems with multi volume .rar files (*.part1.rar, *.part2.rar etc.). Whenever I open such a file, PA asks for the next volume even if it exists in the same folder. And it displays the volume name in many chinese characters although there are nothing asian characters in the file or in the file name. To view the archive I just have to click on cancel or on ok for every volume.

    ah, annoying! Thanks for the report… just to confirm, extract will work fine, both main and shell while error will show only when opening in main PA (but will work fine).

    We will update once again… let us know if you notice anything else. Thanks!



  • @spwolf:

    both need to email me to my personal mail or to support at conexware dot com, so I can check your accounts and get you going with TBX… thanks!

    The licence key has appeared in my account. Applied it okay. Mni tnx for your offer to deal with this personally.

    DrT


  • conexware



  • Now it works fine. Thanks for the fixing it so fast.



  • Still having problems with latest build 160043, in that the selected ribbon display in modern toolbar mode is not being saved. It defaults to the full ribbon with tabs being shown each time PA is opened.


  • conexware

    @wolfhound1747:

    Still having problems with latest build 160043, in that the selected ribbon display in modern toolbar mode is not being saved. It defaults to the full ribbon with tabs being shown each time PA is opened.

    did you report this through support previously? I dont see it written in, we will check it out for next release. Thanks


  • Alpha Testers

    Right-click on any archive in Windows Explorer or favourite file manager,
    choose Properties and you’ll see Open with PowerArchiver 2015 !


  • Alpha Testers

    In Classic GUI mode, I can’t rearrange the toolbar icons by drag and drop in Customize Toolbar.
    Would have been better with Up and Down buttons at the side.


  • conexware

    @ckit:

    In Classic GUI mode, I can’t rearrange the toolbar icons by drag and drop in Customize Toolbar.
    Would have been better with Up and Down buttons at the side.

    we will see if we can add that, Toolbar is all new now. Thanks!


  • Alpha Testers

    Using Select All via CTRL+A or menu does NOT work at All in Classic GUI or Modern Ribbon GUI if “Use Checkboxes for filelists” is enabled!


  • conexware

    @ckit:

    Using Select All via CTRL+A or menu does NOT work at All in Classic GUI or Modern Ribbon GUI if “Use Checkboxes for filelists” is enabled!

    Thanks, logged in 🙂


  • conexware

    @ckit:

    Using Select All via CTRL+A or menu does NOT work at All in Classic GUI or Modern Ribbon GUI if “Use Checkboxes for filelists” is enabled!

    this should be fixed now:
    http://dl.powerarchiver.com/2016/powarc160048.exe

    Please let us know - Thanks!


  • Alpha Testers

    @spwolf:

    this should be fixed now:
    http://dl.powerarchiver.com/2016/powarc160048.exe

    Please let us know - Thanks!

    Confirmed, Thank you and Happy New Year!


  • conexware

    @ckit:

    Confirmed, Thank you and Happy New Year!

    can you send over screenshot of what you get with fonts in .49? It saves font size/type in listviews, but works fine for me on default settings… maybe cabbed .reg file as well so we can reproduce?

    many thanks!!!


  • Alpha Testers

    Ok,
    Outside of Archives with “Use Checkboxes” enabled everything is gone.
    Disable “Use Checkboxes” and the Filelist returns but the Tree remains gone.

    Inside of Archives with “Use Checkboxes” enabled is fine.
    Disable “Use Checkboxes” everything remains fine.

    BTW, can the next forum upgrade include support for WebP images please!
    attachment_p_34491_0_ashampoo_snap_2015.12.31_11h45m03s_007_powerarchiver-2016-toolbox.png
    attachment_p_34491_1_pa2016rc2b49.cab


  • conexware

    thanks a lot ckit!



  • Since this seems to be the PA 16 bug thread…

    1. Updated to PA 16.00.46 from auto update of PA 2015 required new license key without any warning that I noticed. That would be really annoying if I wasn’t already on support and perpetual licenses.

    2. Launch the PowerArchiver Encryption Suite, Click Encrypt Files, click the Red X to close window and get an Access Violation dialog. On Win 10 November 2015 x64 Enterprise Edition.

    3. Select a group of files in File Explorer and pick Compress To…|Compress With Options… and get the PA 2016 status dialog over top of the options dialog and clicking the options dialog doesn’t bring it to front - the status dialog is always over top the options dialog (!). Have to drag options dialog out from under status dialog. (Note: This may be (partially) related to my having DisplayFusion running and set to move new windows to the monitor my mouse cursor is on and I have two monitors.)



  • This “In options, when one clicks on the always on top button, is it meant to change colour to signify that it has been pressed? There is no such indication at the moment” has not been fixed as of version 16.00.48.

    Regards

    DrT


  • conexware

    @drteeth:

    This “In options, when one clicks on the always on top button, is it meant to change colour to signify that it has been pressed? There is no such indication at the moment” has not been fixed as of version 16.00.48.

    Regards

    DrT

    this has been fixed in .49


  • conexware

    PA 2016 .50:
    http://dl.powerarchiver.com/2016/powarc160050.exe

    PAVD .08:
    http://dl.powerarchiver.com/2016/pavd21008.exe

    • Improved PAVD shell detection, installation, handling at large dpi’s.
    • PA various smaller fixes and improvements


  • PA .50 fixes issue with options dialog being behind status dialog.

    PAES still crashes when closing Encrypt Files dialog with Red X.


  • conexware

    @wilsonp:

    PA .50 fixes issue with options dialog being behind status dialog.

    PAES still crashes when closing Encrypt Files dialog with Red X.

    keep looking at that options issue if it happens again, not sure if that was intentional fix since it was just reported yesterday.

    As to the PAES crash, cant reproduce here. Can you please export your HKCU\Software\PowerArchiverINT to the reg file, cab it and send it over to support at conexware dot com. That way we might be able to reproduce it.

    thanks!


  • Alpha Testers

    @ckit:

    Ok,
    Outside of Archives with “Use Checkboxes” enabled everything is gone.
    Disable “Use Checkboxes” and the Filelist returns but the Tree remains gone.

    Inside of Archives with “Use Checkboxes” enabled is fine.
    Disable “Use Checkboxes” everything remains fine.

    BTW, can the next forum upgrade include support for WebP images please!

    My previous bug report (check original post for screenshot) remains in build 50 and “Use Checkboxes” disabled or enabled has nothing to do with it.

    In options:
    Browsing View set to Details = Buggy
    Browsing View set to List = fine
    Browsing View set to Thumbnails = fine

    After switching to Thumbnails and then back to Details, Details is fine until PA closed and restarted again. Once PA is loaded things are missing again.

    Haven’t really found a workaround for the missing items in the Tree pane either 😞


  • conexware

    @ckit:

    My previous bug report (check original post for screenshot) remains in build 50 and “Use Checkboxes” disabled or enabled has nothing to do with it.

    In options:
    Browsing View set to Details = Buggy
    Browsing View set to List = fine
    Browsing View set to Thumbnails = fine

    After switching to Thumbnails and then back to Details, Details is fine until PA closed and restarted again. Once PA is loaded things are missing again.

    Haven’t really found a workaround for the missing items in the Tree pane either 😞

    didnt get to it yet, it requires more than just a browsing view on default + details it works fine. I will check with Ivan if he can take a look at this tomorrow since it is a larger issue. I can reproduce it with your reg at any time so thats good!

    edit: if you move to Classic Light skin for few days, that will work. It only happens with Classic Dark skin.
    edit2: wrong colors are set, thats why it is missing… it is there but with white text color.


  • Alpha Testers

    Confirmed using Classic Light skin works and I’ll keep using until PA 2016 Final is released.


  • conexware

    http://dl.powerarchiver.com/2016/powarc160051.exe

    Should be up in few minutes. Various fixes/improvements.


  • conexware

    @ckit:

    Confirmed using Classic Light skin works and I’ll keep using until PA 2016 Final is released.

    no need to wait until final. .51 is here!



  • @spwolf:

    keep looking at that options issue if it happens again, not sure if that was intentional fix since it was just reported yesterday.

    As to the PAES crash, cant reproduce here. Can you please export your HKCU\Software\PowerArchiverINT to the reg file, cab it and send it over to support at conexware dot com. That way we might be able to reproduce it.

    thanks!

    Sadly your pessimism was correct, Options dialog showed up behind status dialog a couple of times today - in one case, DisplayFusion did not move dialogs to another monitor and was on my primary monitor, so not sure that is related.

    Emailed cab file with reg key as well.


  • Alpha Testers

    @spwolf:

    no need to wait until final. .51 is here!

    Confirmed, fixed.

    I see one other small GUI glitch on a fresh load, the text in the folder dropdown box next to back\forward buttons is white blending into the background until mouse moves over it. This Only affects Classic mode and not Modern Ribbon mode from my experiments.


  • Alpha Testers

    Folder icons for the Open dropdown list in Classic mode (Classic Light and Classic Dark) do NOT match the icon on the toolbar. In Modern mode (Modern Dark\White skin), Open archive droplist list everything matches perfectly!

    The Extract dropdown lists are perfect across the board so far.


  • Alpha Testers

    Just messing around with SFX Wizard which is really cool btw and the About dialog need updating in there too!

    This Self-Extracting archive was created using PowerArchiver 2013
    and then the year copyright dates… blah blah

    Can you add environment variables like %ProgramFiles% to the Default extraction path area too? I just tried this and it didn’t automatically show C:\Program Files\ but instead %ProgramFiles%


  • conexware

    @ckit:

    Just messing around with SFX Wizard which is really cool btw and the About dialog need updating in there too!

    This Self-Extracting archive was created using PowerArchiver 2013
    and then the year copyright dates… blah blah

    Can you add environment variables like %ProgramFiles% to the Default extraction path area too? I just tried this and it didn’t automatically show C:\Program Files\ but instead %ProgramFiles%

    Here is the list from:
    http://www.powerarchiver.com/wiki/en:help:main:powerarchiver_self-extractor:advanced_extraction_path_options

    Constant Description Typical or Example Path

    %temp% User’s temporary folder C:\WINDOWS\TEMP
    %temp-unique% A unique temporary folder C:\WINDOWS\TEMP~SFX345A
    %win% Windows Directory C:\WINDOWS
    %winsys% Windows System Files Directory C:\WINDOWS\SYSTEM
    %PROG% Program Files Folder C:\Program Files
    %DOCS% User’s documents folder C:\My Documents
    %DESKTOP% User’s Desktop Folder C:\Windows\Desktop
    %FONTS% Fonts Folder C:\Windows\Fonts


  • Alpha Testers

    Wonderful, making a new PDF now


  • conexware

    @wilsonp:

    PA .50 fixes issue with options dialog being behind status dialog.

    PAES still crashes when closing Encrypt Files dialog with Red X.

    Please try with this release:
    http://dl.powerarchiver.com/2016/powarc160052.exe

    thank you!


  • conexware

    Latest release:
    http://dl.powerarchiver.com/2016/powarc160053.exe

    thanks for everyone reporting any issues or suggestions!



  • Hi

    Just installed the latest release and have noticed that there is still a mix of classic and modern in some tabs when classic is selected, like in attached.

    Cheers

    DrT
    attachment_p_34609_0_2016-01-18_13h23_52.png


  • conexware

    @drteeth:

    Hi

    Just installed the latest release and have noticed that there is still a mix of classic and modern in some tabs when classic is selected, like in attached.

    Cheers

    DrT

    yes, thats since old icon set does not have new icons… so only old ones are there right now.



  • @spwolf:

    yes, thats since old icon set does not have new icons… so only old ones are there right now.

    That’s a shame. I hope the classic set gets some appropriate icons as having a mix does not look right at all.

    Cheers

    DrT


  • Alpha Testers

    @drteeth:

    That’s a shame. I hope the classic set gets some appropriate icons as having a mix does not look right at all.

    Cheers

    DrT

    I’ve seen this with the dropdown lists for “Open Archive” with a archive already open with Classic Mode skin. The icons don’t match the “Extract Archive” dropdown list


  • conexware

    @drteeth:

    That’s a shame. I hope the classic set gets some appropriate icons as having a mix does not look right at all.

    Cheers

    DrT

    I have been looking to somehow get the same style of icons, but it is hard to find. These were custom designed by our old icon designer Maria that unfortunately died from terminal disease few years ago :-(.

    New ones were designed by our friends at Reset Web design but it is very different style from Original set.


  • conexware


  • conexware

    Latest release:
    http://dl.powerarchiver.com/2016/powarc160056.exe

    This one has double-signing for all exe/dll’s, so needs to be tested under various OS’s. Thanks!


  • conexware


  • conexware

    latest version:
    http://dl.powerarchiver.com/2016/powarc160060.exe

    It was available via beta patchbeam since yesterday. I suggest to everyone who wants to have latest version to set PB to check it daily in Config.



  • That is the first time I have ever got a beta via Patchbeam. Long may it continue:).

    DrT


  • conexware

    @drteeth:

    That is the first time I have ever got a beta via Patchbeam. Long may it continue:).

    DrT

    something like fast ring in Windows 10 in the future? Updates 2-3 times per month (after final is released)?



  • @spwolf:

    something like fast ring in Windows 10 in the future? Updates 2-3 times per month (after final is released)?

    I would personally have no problems with that. For as long as I have known about the beta option (years IIRC) I have set it and never got a beta that way.
    IMHO if it is not used, it should be removed 😉 .

    Regards

    DrT


  • conexware

    @drteeth:

    I would personally have no problems with that. For as long as I have known about the beta option (years IIRC) I have set it and never got a beta that way.
    IMHO if it is not used, it should be removed 😉 .

    Regards

    DrT

    as i said, we are thinking on doing it like Win10 from now on, with fast ring being “betas” and slow ring being “official” releases via Patchbeam



  • The only reason I made my last post was to wonder why there was a setting for beta releases and why it was never used. I have a thing about pointless settings in GUIs :eek: .


  • conexware

    @drteeth:

    The only reason I made my last post was to wonder why there was a setting for beta releases and why it was never used. I have a thing about pointless settings in GUIs :eek: .

    i know… we are finally making use of it. I am not sure if we should rename it to something else though.

    I like the idea of Slow/Fast ring in Windows 10, but it is kind of hard to translate to 30+ languages and especially at first glance.

    However Microsoft did popularize the naming so it may be more understandable now.

    With PowerArchiver 2016, we have made the changes that allow us to publish weekly updates for instance when needed. Basically same thing we have been doing on forums since .33 was initially announced up until now with latest being .60.

    Any ideas, anyone?


  • conexware

    Final is out:
    http://dl.powerarchiver.com/2016/powarc160061.exe

    Updated translations and smaller graphical changes to better fit various translations, etc, etc.

    Thanks everyone!


Log in to reply
 

  • 13
  • 37
  • 22
  • 1
  • 4
  • 4
  • 5
  • 6