Deleting large archives



  • I have noticed I cannot delete large archives, please see the attached.

    The file is not open in explorer in any operator-instigated way. All affected files are approx 4.5Gb on an NTFS partition. Smaller files can be deleted without issue. Is this related to (I assume) PA showing the archive contents in the delete dialogue box?

    Cheers

    DrT
    attachment_t_6318_0_2015-01-24_20h25_03.png



  • Any thoughts on this or any ideas on how I can test if PA is involved?

    Currently I have to use an unlocking/deleting facility.

    Cheers

    DrT


  • conexware

    this is an iso file, right?



  • Yes. I can delete smaller ISO files even from the same location., but this one is approx 4.5GB. It is an OpenSuSE distro ISO.

    The attached is what I see then I try to delete the ISO and a screenshot of an Unlocker screen to show why. PC only turned on 30 mins ago. 100% reproducible.

    As usual, happy to run any tests etc to help out.

    Regards

    DrT
    attachment_p_33392_0_2015-02-04_15h25_05.png
    attachment_p_33392_1_2015-02-04_15h25_16.png


  • conexware

    great!



  • @spwolf:

    great!

    Does that mean I have found something useful? If that is the case, why are only large ISOs affected?

    Regards

    DrT


  • conexware

    Obviously it’s an issue so very helpful… I would guess that iso files over 4gb cause some internal issue in listing code hence the lock… We will know more once Feb team fixes it, but reproducible report is 80% of the work already



  • Okay, thanks.

    DrT


  • conexware

    lets check this out, reporting back with results or questions.

    thanks for the details


  • conexware

    Created two 4.8+gig ISO files, mounted/unmounted them, extracted them and they deleted fine afterwards.
    I’m downloading openSUSE-Tumbleweed-DVD-x86_64-Current.iso and trying with that.

    Let me know if you did anything specific after which this ISO file became undeletable.

    Thanks!



  • I am doing nothing to these files. I cannot delete any OpenSuSE distros, I have both 13.2 distos and latest snapshots of Tumbleweed…that’s 4 in total; even after just turning on my computer. Done nothing to them at all. All I have to do is download and try to delete. I don’t know whether it is a size issue, but I could delete a Knoppix distro at 4.1 GB.

    The on thing I have noticed, is that before the first delete attempt, which always fails, there are no locking processes. These show up (as per the above screenshot) only after the first failed attempt.

    Cheers

    DrT


  • conexware

    Basically, you downloaded this file and then when attempting to delete it it gives you the said error?
    I’ve downloaded the same, file and it deleted just fine.
    Please run me through the process starting with obtaining the file and deleting it at the end. What exactly goes on in between?
    Let me know, I’ll give it a try.



  • I can turn on my computer and do nothing and still cannot delete those files without an unlocking utility. I downloaded the files a good week or two ago.

    It gets even more spooky. I d/l one of these files to another PC and have exactly the same problem. OS is the same, Win 7 x64.

    <smoking gun="">Uninstalled PA and rebooted and COULD delete file. Re-installed PA and cannot delete file</smoking> . Saved my settings and reapplied them before trying the second delete (which failed).

    I did save my settings before uninstalling - anybody want the reg file for testing?


  • Banned

    . . . you have preview turned on? Try turning it off (Alt-P) and see if that helps?



  • @Socrates:

    . . . you have preview turned on? Try turning it off (Alt-P) and see if that helps?

    I did. Turning it off made no difference.

    Cheers

    DrT


  • Banned

    Sorry. I thought it might help. I had some problem deleting files when preview was open in PA mini. I thought it was worth a try.

    One other possibility. If you have that file type set to always use Volume Shadow Copy Support, it might keep the file open in explorer.

    The last option is there is something about the partition (I assume that is J:?) that is causing the problem.



  • Hi,

    See post #13 for some tests that I ran on another computer. Strangely, only my four OpenSuSE ISOs are affected.

    In short, I can delete the files without PA installed.

    Cheers

    DrT


  • conexware

    hmmm, lets try with your settings. If you can please send them over(in a cab file) to support at conexware dot com and I can try to reproduce that way.

    Did you perform an installation of the said ISOs before attempting to delete them or can you reproduce it by just downloading the file and attempting to delete it right away after download?

    thanks again!



  • Just download and try and delete - that’s all I did on my test.
    Email just sent, subject as per this thread.
    Happy to test and fixes or send any further info.

    Cheers

    DrT


  • conexware

    i will check it out if need be 🙂


 

5
Online

9.8k
Users

6.0k
Topics

36.6k
Posts

Copyright © 1998-2018 ConeXware, Inc.
All rights reserved. Privacy Policy