Scheduled tasks stopped working


  • conexware

    its getting clearer now - when you say it works from inside PA, you mean via backup list, right?



  • As I said some posts above I did a complete uninstall and reinstall. So only one version installed.

    Yes via backup list…


  • conexware

    well PBS files dont seem to be properly registered with windows explorer. There are several possible reasons for this.

    Did you try cmd line i suggested before? Did that work?

    “C:\Program Files\PowerArchiver\PABACKUP.EXE” /silent “C:\Users\user\Documents\Backups\Scripts\test. pbs”

    just replace it to proper path to your files.


  • conexware

    (when you click on run on backup script in backup window, that is what PA does, it runs shell execute command, which is basically same thing as command line prompt).



  • Using in cmd seems to work now…


  • conexware

    @steiale:

    Using in cmd seems to work now…

    it has to work, reason it didnt work was because of long paths and you probably did not use “”… but i figured that out before, problem was that I thought that you wrote how you tried it from explorer and it works 🙂

    anyway, now schedule an task using the same thing… it HAS to work… I will not accept no for an answer 😉



  • Ok… This is going to be hard for you…

    I swear when I use exactly the same string as working on my cmd it does not work in scheduler…!!



  • Another strange thing…

    When is go to browse for PA in the scheduler it says that the path to the pbs file is not valid… But I changed the pbs files already to c:\PAscripts… How short can that be…


  • conexware

    @steiale:

    Another strange thing…

    When is go to browse for PA in the scheduler it says that the path to the pbs file is not valid… But I changed the pbs files already to c:\PAscripts… How short can that be…

    can you browse to it? not write it in but browse to it…



  • ok… Back after one week of illness…

    Still doesn’t work. Sure I can browse to it…

    Any new idea?



  • A small step further…
    I made the file association between pbs files and PA again and now at least a double click on pbs file starts PA correctly and files are backuped.

    But start from scheduler still doesn’t work. PA gets started and does nothing.


  • conexware

    @steiale:

    A small step further…
    I made the file association between pbs files and PA again and now at least a double click on pbs file starts PA correctly and files are backuped.

    But start from scheduler still doesn’t work. PA gets started and does nothing.

    check your task, make sure that backup it is starting is the right backup (that it points to proper file).


  • conexware

    it should be something like this:

    “C:\Program Files\PowerArchiver\PABACKUP.EXE” /silent “C:\Users\user\Documents\Backups\Scripts\test. pbs”



  • It does… 😞


  • conexware

    try manually that in command prompt now



  • That worked as we checked already…



  • can we do this by chat or something? Would be faster. R U in skype or something?



  • OK next step I tried.

    Wrote a batch. Thought if I can’t schedule the pbs maybe I can schedule a batch that starts the pbs.

    –-------
    @echo off
    start “Sedi Backup” /MIN “C:\Program Files\PowerArchiver\PABackup.exe” “/silent C:\PAscripts\sedi.pbs”
    :end

    Ends up in an oleaut32.dll access violation. Does that help?


  • conexware

    I did not catch those newer responses to the thread, this is what the command line is:
    “C:\Program Files\PowerArchiver\PABACKUP.EXE” /silent “C:\Users\user\Documents\Backups\Scripts\test. pbs”

    If that works, then it works in batch file if you properly enter it.



  • Hey there… Can we get this thing working again please? I do backups manually every day now.

    DoubleClick on pbs file starts backup properly. Still no chance at all to get it run in scheduler. Can we do this b telephone or remote whatsoever.

    I want my scheduled backup to work again please…!!


  • conexware

    @spwolf:

    I did not catch those newer responses to the thread, this is what the command line is:
    “C:\Program Files\PowerArchiver\PABACKUP.EXE” /silent “C:\Users\user\Documents\Backups\Scripts\test. pbs”

    If that works, then it works in batch file if you properly enter it.

    did you try above?



  • I did… This does work. Starts PAbackup and starts to backup…

    When I use the exact same in Scheduler pa starts but doesn’t backup… 😞


  • conexware

    @steiale:

    I did… This does work. Starts PAbackup and starts to backup…

    When I use the exact same in Scheduler pa starts but doesn’t backup… 😞

    well what happens when PA starts but does not backup?

    did you try scheduling .bat file which works? Maybe that could be workaround… It still seems like something with permissions, because only difference between your running it like that and scheduler running it with same command, is the user that starts the process.



  • I use it with the same useraccout, domain administrator. I am telling in scheduler to run even if not logged on. Givin my user and pw of the domain admin.

    Batch file doesn’t work either. Quits with an dll error.



  • P.S. It starts the task doing nothing just using 4.4 mb ram.


  • conexware

    @steiale:

    I use it with the same useraccout, domain administrator. I am telling in scheduler to run even if not logged on. Givin my user and pw of the domain admin.

    Batch file doesn’t work either. Quits with an dll error.

    what dll error do you get? I need to check if tasks could be exported so you can send us task and we can see how it is scheduled.



  • Dll error see post 59…

    Tell me what I can do and I will do…



  • Seems that it can be exportet… 🙂

    Is an xml file which i gave the txt ending…
    attachment_p_21476_0_nowijan-backup.txt



  • any news?? 🙂


  • conexware

    @steiale:

    any news?? 🙂

    i will be testing today and let you know what happens @ our computers with that script…



  • Great!! Thank you very much…!!


  • conexware

    Can you check option “Run only when user is logged on” and let me know what happens then?



  • Ok we are getting close to it…

    When I run it with user logged on option it fails with the following error: Task Scheduler failed to start “\nowijan.pbs” task for user “ritfs\Administrator”. Additional Data: Error Value: 2147943645.

    Somehow the local admin machine account does not work.
    But when I change the account info to domain admin account and the option user logged on the backup starts as normally.
    Option run logged on or not with domain account does start the pabackup but the does nothing further. Behaves like dead.


  • conexware

    @steiale:

    But when I change the account info to domain admin account and the option user logged on the backup starts as normally.
    Option run logged on or not with domain account does start the pabackup but the does nothing further. Behaves like dead.

    what account do you use to work on that computer?



  • Domain admin


  • conexware

    @steiale:

    Domain admin

    and what about other software that runs there - they use same domain admin account or local account?



  • Yes they do… I do everthing on this machine in domain admin account.


  • conexware

    ok, lets try this - schedule new task manually through task scheduler and just pick pbs file that you want to schedule (so not pabackup.exe but .pbs). What happens then?



  • Tried already… but tried it again…

    EXACTLY the same behavior. User logged on runs great.
    User not logged on dead task…


  • conexware

    @steiale:

    Tried already… but tried it again…

    EXACTLY the same behavior. User logged on runs great.
    User not logged on dead task…

    wait - so it runs completly fine with option user logged in?



  • Yes. Like it did before.

    Option: Run only when user logged on - runs
    Option: Run whether user is logged on or not - doesn’t run


  • conexware

    @steiale:

    Yes. Like it did before.

    Option: Run only when user logged on - runs
    Option: Run whether user is logged on or not - doesn’t run

    so task scheduler cant schedule task unless user is logged on, that means something is wrong with task schedulers starting tasks as another user. I guess we need to google for solutions. I wonder if it might be some service that is disabled.



  • I will try something different. I hope I know where the problem is. I had a change in die admin password. I think the tasks stores the passwords locally. I guess task scheduler has a bug when passwords are changing.

    So I will create a new backup user and create the jobs again. Hopefully that works…



  • Ok. Here we go again.
    New User, completely new jobs, PAB starts… Does nothing…

    Going mad…!!



  • Ok… things are getting worse and worse.
    Now the pbs files will be emptied when they don’t run correctly.
    So for every test I have to create new pbs files.

    Any further help?


  • conexware

    @steiale:

    Ok… things are getting worse and worse.
    Now the pbs files will be emptied when they don’t run correctly.
    So for every test I have to create new pbs files.

    Any further help?

    dont know what else… we could try having an special debug version of PowerArchiver Backup so we can go step by step and determine what could be the issue?



  • ok… so lets try this… if its helps you…
    I thought I’d be clever and leave the user logged on.
    PA Backup error message…
    Access violation at address 77A58F1A in module oleaut32.dll. Read of address 0000047C



  • OK… Tried on another server. Same issue. Seems to me that the scheduler functionality is broken. PAB starts does nothing…
    Please send me asap the debug version.


  • conexware

    @steiale:

    OK… Tried on another server. Same issue. Seems to me that the scheduler functionality is broken. PAB starts does nothing…
    Please send me asap the debug version.

    i have spent an hour on Win2k3 Server trying to reproduce this…

    How was PowerArchiver installed on the server? There has to be something specific in the way you are using something, as on whatever computer we try, it works fine. There has to be an reason.

    Debug version can be ready within 10-15 days and it is quite pain to setup, there is no easy solution for that.


  • conexware

    We had one german customer with similar complaint - it turned out permissions issue - it could not access remote drive when run from isolated account, but local folders worked fine… I am sure you tried compressing to local drives as we said before?


Log in to reply
 

  • 13
  • 5
  • 18
  • 6
  • 2
  • 2
  • 14
  • 6