7-zip problems AGAIN AND AGAIN AND AGAIN AND AGAIN…..



  • I am constantly having similar problems to this guy http://www.powerarchiver.com/forums/showthread.php?t=738 and I’m using PA 2006 9.5 Beta 2. I have always had troubles with 7-zip with PA. I use PA to compress many thousands of files with many subfolders and when its done and I open up the archive, one folder is missing from it. The same things done on WinRAR has NO problems and all files and folders are present.

    I’m really sick of this, and now use WinRAR. So you PA people can scoff and say no such problems exist like you do all the damn time, since no-one else seems to be using PA with 7-zip files.

    I’m also on Win XP SP2.

    Oh, and don’t tell me that Beta 3 will fix this problem, cuz nothing seems to fix it.



  • When I tried to compress 150 PSD file of about 30 Megabytes each. It wold go through the compressing stage, but when it finish is said it could not find the directory. When I put only 30 of these PSD files into a zip file it worked ok. This was with Beta 1 of 9.5 I have not tried it with Beta 2 :rolleyes:

    Windows XP SP2


  • conexware

    @HandsomeGuy:

    I am constantly having similar problems to this guy http://www.powerarchiver.com/forums/showthread.php?t=738 and I’m using PA 2006 9.5 Beta 2. I have always had troubles with 7-zip with PA. I use PA to compress many thousands of files with many subfolders and when its done and I open up the archive, one folder is missing from it. The same things done on WinRAR has NO problems and all files and folders are present.

    I’m really sick of this, and now use WinRAR. So you PA people can scoff and say no such problems exist like you do all the damn time, since no-one else seems to be using PA with 7-zip files.

    I’m also on Win XP SP2.

    Oh, and don’t tell me that Beta 3 will fix this problem, cuz nothing seems to fix it.

    What settings were you using? You have to explain the problem in more detail.
    Nobody is saying “such problems dont exist”, it is just that they need to be reported. 20 people tested 7zip support for 3 months, obviously they did not do what you are doing, somehow :-).

    thanks,



  • @HandsomeGuy:

    I am constantly having similar problems to this guy http://www.powerarchiver.com/forums/showthread.php?t=738

    Oh, and don’t tell me that Beta 3 will fix this problem, cuz nothing seems to fix it.

    Sorry, I don’t want to start an argument but for the situation where I encountered the problem (as I described in that thread) it is fixed in beta 3.
    You reported the same problem in http://www.powerarchiver.com/forums/showthread.php?t=437 but with too little details to confirm if it was exactly the same problem/procedure so in that sense you are correct, I cannot say if it will be fixed for you or not.

    @HandsomeGuy:

    So you PA people can scoff and say no such problems exist like you do all the damn time

    I’m a PA user - not sure if that makes me one of the “PA people” or not.
    However, I like PA and so try to help other users where I can. I am not aware that I (or other regular posters here in the forums) have ever “scoffed” and said the problem does not exist. Although we should always remember that this is an international forum, not all posters have English as their first language.

    Saying I/we cannot reproduce the problem with the limited information/details provided
    simply means either there is not enough to try, or that I/we have tried - but obviously something was different to way the reporter is using PA. Hence I/we have to ask for as much detail as possible (even to going step by step).

    @HandsomeGuy:

    I have always had troubles with 7-zip with PA. I use PA to compress many thousands of files with many subfolders and when its done and I open up the archive, one folder is missing from it.

    Is this the “other problem” you hinted at (but did not describe like this) in http://www.powerarchiver.com/forums/showthread.php?t=981 ?

    Anyway, regarding this:
    Do you have even a feel for a number when you say “many thousands of files” and “many subfolders”?
    Does the problem only happen when you compress more than one thousand - so there is no problem with 800 for example? (I have used 7z compression on a folder containing 9378 files in 734 sub-folders and not seen this problem).



  • Just a thought - could it be that the “missing folder” in the archive was empty (no files or also only empty sub-folders)?
    There was a problem with this particular situation but I cannot remember if it was 7z or another format.



  • Well, where can I begin…

    I have my 7-zip at the default settings, except that I have enabled Solid Archives and Ultra memory compression settings.

    I tried to compress X-Setup Pro 7.1 which contains 10 folders and 1,051 files totalling 11.9MB.

    Also, XBMC which contains 11 folders and 1,352 files totalling 152MB.

    Now what really gets to me is how easy this problem has been happening for me and a few others, yet PA “testers” cannot get those problems.

    Like I said, don’t bother fixing it, I have given up really. PA was good before, but now with WinRAR so much more rleiable and faster, who needs the crappy unstable PA anyways. And to think I really liked PA once.

    Maybe the 7-zip feature zupport should be removed altogether.



  • @TBGBe:

    Just a thought - could it be that the “missing folder” in the archive was empty (no files or also only empty sub-folders)?
    There was a problem with this particular situation but I cannot remember if it was 7z or another format.

    Even if a folder is empty, i expect it to be compressed if I have selected it. This isn’t a feature, this is a damn stupid bug.


  • conexware

    @HandsomeGuy:

    Well, where can I begin…

    I have my 7-zip at the default settings, except that I have enabled Solid Archives and Ultra memory compression settings.

    I tried to compress X-Setup Pro 7.1 which contains 10 folders and 1,051 files totalling 11.9MB.

    Also, XBMC which contains 11 folders and 1,352 files totalling 152MB.

    Now what really gets to me is how easy this problem has been happening for me and a few others, yet PA “testers” cannot get those problems.

    Like I said, don’t bother fixing it, I have given up really. PA was good before, but now with WinRAR so much more rleiable and faster, who needs the crappy unstable PA anyways. And to think I really liked PA once.

    Maybe the 7-zip feature zupport should be removed altogether.

    and what happens actually when you compress it to 7zip?



  • @HandsomeGuy:

    I have my 7-zip at the default settings, except that I have enabled Solid Archives and Ultra memory compression settings.

    I tried to compress X-Setup Pro 7.1 which contains 10 folders and 1,051 files totalling 11.9MB.
    Also, XBMC which contains 11 folders and 1,352 files totalling 152MB.

    OK, I don’t know so did a Google for “XBMC”
    Result -> http://www.xboxmediacenter.com/
    Went to the Downloads page and selected:-
    (Source Files) XBMC_src-v1.1.0.rar
    Size : 67,136,925

    With PA 9.5(beta3) installed:

    Explorer Shell - PowerArchiver->Extract to folder XBMC_src-v1.1.0

    Folder XBMC_src-v1.1.0 Size: 194,504,076 :: 5759 Files :: 527 Folders
    Now I realise this is not what you were trying to report, but still I’ve got this far…

    Explorer Shell - Folder - PowerArchiver->Compress with Options…

    Format : 7z
    Add Files
    Active Options :: Ultra, Include System & Hidden Files, Solid

    This gave me XBMC_src-v1.1.0.7z
    Size : 58,394,962 😃

    Again Explorer Shell - PowerArchiver->Extract to … > XBMC_src-v1.1.7z

    Folder XBMC_src-v1.1.7z Size: 194,504,076 :: 5759 Files :: 527 Folders

    So I’m back to
    @TBGBe:

    I have tried - but obviously something was different to way the reporter is using PA.

    😕



  • @spwolf:

    and what happens actually when you compress it to 7zip?

    Read the top of the post man.
    But basically, i’m losing folders/files that are shown up once you open the 7-zip archive to the contents I compressed. So in other words, what i’m compressing contails 111 folders and 1500 files, the 7-zip file shows there are 1495 files and 108 folders.



  • @TBGBe:

    OK, I don’t know so did a Google for “XBMC”
    Result -> http://www.xboxmediacenter.com/
    Went to the Downloads page and selected:-
    (Source Files) XBMC_src-v1.1.0.rar
    Size : 67,136,925

    With PA 9.5(beta3) installed:

    Explorer Shell - PowerArchiver->Extract to folder XBMC_src-v1.1.0

    Folder XBMC_src-v1.1.0 Size: 194,504,076 :: 5759 Files :: 527 Folders
    Now I realise this is not what you were trying to report, but still I’ve got this far…

    Explorer Shell - Folder - PowerArchiver->Compress with Options…

    Format : 7z
    Add Files
    Active Options :: Ultra, Include System & Hidden Files, Solid

    This gave me XBMC_src-v1.1.0.7z
    Size : 58,394,962 😃

    Again Explorer Shell - PowerArchiver->Extract to … > XBMC_src-v1.1.7z

    Folder XBMC_src-v1.1.7z Size: 194,504,076 :: 5759 Files :: 527 Folders

    So I’m back to

    😕

    Well, there is something very wrong here, because whenever I do that same step, I lose files/folders during compression.
    Also, I don’t right click and select “extract to”, i open the file in PA and extract that way. But I still rightclick and compress files to 7-zip. I have 1GB of memory, so I doubt its memory related, even though I know 7-zip is a very big system hog.

    Are there other programs apart from 7-zip and PA that has full support for 7-zip files?


  • conexware

    @HandsomeGuy:

    Read the top of the post man.
    But basically, i’m losing folders/files that are shown up once you open the 7-zip archive to the contents I compressed. So in other words, what i’m compressing contails 111 folders and 1500 files, the 7-zip file shows there are 1495 files and 108 folders.

    I have to ask questions, trying to determine what is actually happening. It went from 1 folder missing, to 3 folders and 5 files. Do you know what were these folders & files, anything specific about them?

    It really has absolutly nothing to do with bug report you have linked in your first post, since that has been fixed.

    For Terry’s post, I checked on empty folders and indeed PA does not save empty folders for 7zip. This is something we can add/fix in the next release.

    Only way we can see and find these things is if people ask questions and try to reproduce it.

    We are thankful for any kind of bug report, since anything will show us some error, but more info you give, it will be fixed sooner and easier.

    thanks,


  • conexware

    @HandsomeGuy:

    Well, there is something very wrong here, because whenever I do that same step, I lose files/folders during compression.
    Also, I don’t right click and select “extract to”, i open the file in PA and extract that way. But I still rightclick and compress files to 7-zip. I have 1GB of memory, so I doubt its memory related, even though I know 7-zip is a very big system hog.

    Are there other programs apart from 7-zip and PA that has full support for 7-zip files?

    How are you selecting these files? Are you selecting files/folder inside the folder or just an original folder? Is “normal relative path” option in config enabled?

    Did you actually try extracting the files to the hard drive and comparing them?

    thanks!



  • @spwolf:

    I have to ask questions, trying to determine what is actually happening. It went from 1 folder missing, to 3 folders and 5 files. Do you know what were these folders & files, anything specific about them?

    It really has absolutly nothing to do with bug report you have linked in your first post, since that has been fixed.

    For Terry’s post, I checked on empty folders and indeed PA does not save empty folders for 7zip. This is something we can add/fix in the next release.

    Only way we can see and find these things is if people ask questions and try to reproduce it.

    We are thankful for any kind of bug report, since anything will show us some error, but more info you give, it will be fixed sooner and easier.

    thanks,

    No, I don’t know anything about the folders concerned. I can’t be bothered looking at whats missing or why. I just know that some files/folders are missing and I delete the 7-zip archive and use WinRAR instead.

    I don’t know what other info I can give to help you guys.



  • @HandsomeGuy:

    Also, I don’t right click and select “extract to”, i open the file in PA and extract that way. But I still rightclick and compress files to 7-zip

    OK, using the XBMC_src-v1.1.0.7z I created above…

    Double click to open in PA.
    Toolbar extract button -
    Enter Foldername XBMC_src-v1.1.7z

    Folder XBMC_src-v1.1.7z Size: 194,504,076 :: 5759 Files :: 527 Folders

    Menu : Actions ->Extract
    Enter Foldername XBMC_src-v1.1.7z2

    Folder XBMC_src-v1.1.7z2 Size: 194,504,076 :: 5759 Files :: 527 Folders

    Switch PA to Explorer View
    Status shows 5759 Files :: 527 Folders
    Click on XBMC_src-v1.1.0 and drag onto explorer window
    Folder XBMC_src-v1.1.0 Size: 194,504,076 :: 5759 Files :: 526 Folders

    However - this is correct because, of course, the main folder “XBMC_src-v1.1.0” is not included!
    Is this where you believe you were “losing” one folder?



  • @TBGBe:

    OK, using the XBMC_src-v1.1.0.7z I created above…

    Double click to open in PA.
    Toolbar extract button -
    Enter Foldername XBMC_src-v1.1.7z

    Folder XBMC_src-v1.1.7z Size: 194,504,076 :: 5759 Files :: 527 Folders

    Menu : Actions ->Extract
    Enter Foldername XBMC_src-v1.1.7z2

    Folder XBMC_src-v1.1.7z2 Size: 194,504,076 :: 5759 Files :: 527 Folders

    Switch PA to Explorer View
    Status shows 5759 Files :: 527 Folders
    Click on XBMC_src-v1.1.0 and drag onto explorer window
    Folder XBMC_src-v1.1.0 Size: 194,504,076 :: 5759 Files :: 526 Folders

    However - this is correct because, of course, the main folder “XBMC_src-v1.1.0” is not included!
    Is this where you believe you were “losing” one folder?

    No, this is not where I was losing files/folders as I never compress from the top folder. I always compress the same way I do in ALL programs, including PA and WinRAR. Its not an error on my part people, i’m not a novice with computers and compression programs. Its not my 1st cup of tea.



  • @HandsomeGuy:

    Well, there is something very wrong here, because whenever I do that same step, I lose files/folders during compression.

    @HandsomeGuy:

    No, this is not where I was losing files/folders as I never compress from the top folder.

    Now I am completely lost! Both statements cannot be correct.

    I’m back to
    @TBGBe:

    I have tried - but obviously something’s different to way {you are} using PA.



  • sounds like this guy is a reseller of winrar as i have followed his stepps and can not reproduce it on either a windows 2000 machine or a windows 98



  • sounds like this guy is a reseller of winrar as i have followed his stepps and can not reproduce it on either a windows 2000 machine or a windows 98, i was aked to be a reseller but turned it down as i know for a fact taht pa is a better and more supported archive program



  • @davidsplash:

    sounds like this guy is a reseller of winrar as i have followed his stepps and can not reproduce it on either a windows 2000 machine or a windows 98, i was aked to be a reseller but turned it down as i know for a fact taht pa is a better and more supported archive program

    Man, I am NOT a damn reseller of any software. I really don’t care if people use PA or WinRAR or Winzip or whatever else. I only moved to WinRAR because of problems with 7-zip. I even said I always liked PA, but these 7-zip problems have been a real pain in the ass and I’ve had enough of it not being fixed. But hey, if thinking I am a WinRAR seller turns you on, then enjoy it man.



  • Sorry I missed something…
    @HandsomeGuy:

    I have always had troubles with 7-zip with PA.

    but these 7-zip problems have been a real pain in the ass and I’ve had enough of it not being fixed.

    Are you saying that you have the same “problems” both when using the 7-Zip utility itself and when using 7z format in PA?
    If so, then assuming you are using current versions of both, it is not the “empty folders” problem - that is only in PA. At first I was thinking it was the “files in use” problem, but you say you did the same as me using XBMC_src-v1.1.0 - so it cannot be that either.

    If you really do wish to have the problem fixed, then since spywolf, davidsplash and myself can not reproduce it, I would ask that you give a lot more details.

    1. Use a specific example that we can also access (the Source Files XBMC_src-v1.1.0.rar I linked to will do if you do not have a smaller example).
    2. In PA, what options are active under “Configuration - Miscellaneous”.
    3. Describe step by step how you are compressing. Include PA viewstyle etc if within PA or which option if using Explorer shell (if you are not using “Compress with options…” then also describe which Compression Profiles are in PA).
    4. Describe step by step how you identify that files/folders are missing.
    5. Please make the effort to identify what is missing (at least which folders if not specific filenames).

    Note: it may be an inherent problem in the 7z compression itself - but spywolf is able to identify that and pass the information on if needed.



  • @TBGBe:

    Sorry I missed something…

    Are you saying that you have the same “problems” both when using the 7-Zip utility itself and when using 7z format in PA?
    If so, then assuming you are using current versions of both, it is not the “empty folders” problem - that is only in PA. At first I was thinking it was the “files in use” problem, but you say you did the same as me using XBMC_src-v1.1.0 - so it cannot be that either.

    If you really do wish to have the problem fixed, then since spywolf, davidsplash and myself can not reproduce it, I would ask that you give a lot more details.

    1. Use a specific example that we can also access (the Source Files XBMC_src-v1.1.0.rar I linked to will do if you do not have a smaller example).
    2. In PA, what options are active under “Configuration - Miscellaneous”.
    3. Describe step by step how you are compressing. Include PA viewstyle etc if within PA or which option if using Explorer shell (if you are not using “Compress with options…” then also describe which Compression Profiles are in PA).
    4. Describe step by step how you identify that files/folders are missing.
    5. Please make the effort to identify what is missing (at least which folders if not specific filenames).

    Note: it may be an inherent problem in the 7z compression itself - but spywolf is able to identify that and pass the information on if needed.

    No, the problems do NOT occuer in 7-zip File Manager, only PA.



  • @HandsomeGuy:

    No, the problems do NOT occuer in 7-zip File Manager, only PA.

    OK. You already said it isn’t the “empty folders” problem anyway.
    Are you willing to provide the full description I asked for?



  • i have tested with 7zip file manager and can not get the same results reported as a fault. What exactly is the fault?

    The results produced were the same as powerarchiver, but were displayed differently on winrar. but essentially they were the same.

    This there something bi’m missing?



  • @davidsplash:

    i have tested with 7zip file manager and can not get the same results reported as a fault. What exactly is the fault?

    HandsomeGuy has now said that the problem does not occur in 7-Zip, only in PA using 7z compression.

    The references to WinRAR are just confusing things as that cannot perform 7z compression. So I basically ignore them (along with the poor attitude). I do not want to get into fruitless arguments and name calling.

    The current problem I’m concerned about is that when compressing “thousands of files and folders”, using 7z format via explorer shell menu, the archive file created is missing some Files and Folder(s).

    He also mentioned setting options (Ultra & Solid) so I suppose it was actually via “compress with options” and not “compress to xxx.7z” - but even that is still not clear.

    At one point he reported the created archive was missing one folder then later folder(s) and 3 to 5 files. No idea if any or all of the files were in the missing folder(s) or not. Nor has he said how he determined that they were missing in the first place. Apparently, he then deleted the archive so cannot refer to it for more info.

    Other than that, he’s told us nothing that enables reproducing the fault.
    That’s why I asked for a detailed description of a new compression attempt - although he has also indicated that he may just “give up”.

    We just have to wait and see if there is a reproducible problem.



  • @TBGBe:

    HandsomeGuy has now said that the problem does not occur in 7-Zip, only in PA using 7z compression.

    The references to WinRAR are just confusing things as that cannot perform 7z compression. So I basically ignore them (along with the poor attitude). I do not want to get into fruitless arguments and name calling.

    The current problem I’m concerned about is that when compressing “thousands of files and folders”, using 7z format via explorer shell menu, the archive file created is missing some Files and Folder(s).

    He also mentioned setting options (Ultra & Solid) so I suppose it was actually via “compress with options” and not “compress to xxx.7z” - but even that is still not clear.

    At one point he reported the created archive was missing one folder then later folder(s) and 3 to 5 files. No idea if any or all of the files were in the missing folder(s) or not. Nor has he said how he determined that they were missing in the first place. Apparently, he then deleted the archive so cannot refer to it for more info.

    Other than that, he’s told us nothing that enables reproducing the fault.
    That’s why I asked for a detailed description of a new compression attempt - although he has also indicated that he may just “give up”.

    We just have to wait and see if there is a reproducible problem.

    If ur such a PA genious, u’d know that you can change the default PA 7-zip compression options, and once set, you can then right click and choose compress to xxxx.7z. That is what I’m doing.
    Also, I KNOW the files, folders are missing because when I have uncompressed them and then selected them all and gone to properties menu, I get some figures on Windows Explorer. Then I go to the original files and do the exact same thing, and the figures are different. Why? Where have the rest of the files/folders gone?
    Also, the “attitude” u describe is natural, as it happens so easily for me, and yet you have a hard time beleived me or replicating the problem.



  • @HandsomeGuy:

    If ur such a PA genious, u’d know that you can change the default PA 7-zip compression options, and once set, you can then right click and choose compress to xxxx.7z. That is what I’m doing.

    I only said that I was a user not a genius, but if you check you will see that I asked if you use “Compression Profiles” in my description request. You had not mentioned them previously.
    @HandsomeGuy:

    Also, I KNOW the files, folders are missing because when I have uncompressed them and then selected them all and gone to properties menu, I get some figures on Windows Explorer. Then I go to the original files and do the exact same thing, and the figures are different.

    OK, that’s first time you have actually mentioned that you are uncompressing the archive, up until now it is possible that you were checking archive properties or using explorer view or some other method and that the problem was in that display. But still you haven’t answered the question previously asked by spwolf and myself - how are you uncompressing?
    @HandsomeGuy:

    Also, the “attitude” u describe is natural, as it happens so easily for me…

    It may be natural the first time time you report a problem. It is not (or at least it should not) be continued when you start getting responses asking for more details.
    @HandsomeGuy:

    … and yet you have a hard time beleived me or replicating the problem.

    I do not think I have ever said that I do not believe you. But - yes, I have repeatedly said I cannot replicate the problem. So have other people.
    You will note the length of this thread and you are still providing “bits” of information not previously mentioned.

    If it is not possible to reproduce the problem, it is highly unlikely that the developers will be able to find and then fix it. So again, is that a “no” as far as providing the full description in one place is concerned?



  • I am decompressing by using PA to open the 7z file and then extracting that way.



  • So again, is that a “no” as far as providing the full description in one place is concerned?



  • On the assumption that there is no “fault” in PA’s compression, that leaves us with the “files in use” problem.
    Having been reminded by Charles, it is possible that the problem you are seeing is caused by a “third party” utility which is preventing PA accessing the files.

    This is usually (but not exclusively) an “anti-virus” or similar.
    When PA accesses the file for compressing, this access is prevented because another utility is accessing the file.

    The “files in use” problem is that PA will not add the file to the archive AND does not give any warning that this file has been skipped.

    There are a few threads on this topic - e.g. this thread in the WishList
    http://www.powerarchiver.com/forums/showthread.php?t=900



  • This guy is very rude!!

    I’ve never had much problems with PA - if there was a problem, it would be fixed!

    You guys should just ignore him!

    Keep up the great work!


  • conexware

    @TBGBe:

    On the assumption that there is no “fault” in PA’s compression, that leaves us with the “files in use” problem.
    Having been reminded by Charles, it is possible that the problem you are seeing is caused by a “third party” utility which is preventing PA accessing the files.

    This is usually (but not exclusively) an “anti-virus” or similar.
    When PA accesses the file for compressing, this access is prevented because another utility is accessing the file.

    The “files in use” problem is that PA will not add the file to the archive AND does not give any warning that this file has been skipped.

    There are a few threads on this topic - e.g. this thread in the WishList
    http://www.powerarchiver.com/forums/showthread.php?t=900

    Actually no - 7zip will add files in use. It is ZIP format that does not (but still it gives error that files are in use, with list of files not compressed).

    You can try it out by playing an mp3 file lets say and then trying compression with different formats.



  • @spwolf:

    Actually no - 7zip will add files in use. It is ZIP format that does not (but still it gives error that files are in use, with list of files not compressed).

    You can try it out by playing an mp3 file lets say and then trying compression with different formats.

    Yes. Here is just to say again that I hope this could be fixed soon. The different behavior which PA performs in different archive format is very annoying.



  • @spwolf:

    Actually no - 7zip will add files in use. It is ZIP format that does not (but still it gives error that files are in use, with list of files not compressed).

    You can try it out by playing an mp3 file lets say and then trying compression with different formats.

    I had read the thread and as no-one mentioned specific formats, I thought it was a general “problem”. Thanks for the update/correction.



  • @Shivan:

    This guy is very rude!!

    I hope you were not referring to me, if so I assure you it was unintentional. :o
    If you are referring to some of the comments by Handsomeguy, then I recommend you ignore them and/or put it down to frustration. Please do not respond in kind and start a “flame war”.
    If that happens, the thread will just be locked and nobody wins.
    @Shivan:

    You guys should just ignore him!

    He has already said that he felt ignored and that it only increased the frustration when he was trying to report a problem and get it fixed.



  • @BrianMcN:

    When I tried to compress 150 PSD file of about 30 Megabytes each. It wold go through the compressing stage, but when it finish is said it could not find the directory. When I put only 30 of these PSD files into a zip file it worked ok. This was with Beta 1 of 9.5 I have not tried it with Beta 2 :rolleyes:

    Windows XP SP2

    I suggest you try again with PA 9.5 Beta 3.
    I don’t have any PSD files so just downloaded 5 examples from http://www.elated.com
    Didn’t see your problem, but these were a lot smaller (200k - 2MB) and anyway only 5 files doesn’t mean much.

    If your problem still exists I would start a new thread.



  • Unfortunately, real life has intervened.
    I will not be able to follow up on this thread until next week.

    If another “regular tester” is willing, could I ask you to follow up on any further posts from Handsomeguy - concentrating on identifying the problem and not on starting a “flame war”. If you do try but find that you are put off by any abuse, just ignore the thread and I will follow up next week.

    ->spwolf
    Please monitor and delete any spurious/off-topic posts in preference to locking the thread. If there is a problem I want to find it.



  • @TBGBe:

    On the assumption that there is no “fault” in PA’s compression, that leaves us with the “files in use” problem.
    Having been reminded by Charles, it is possible that the problem you are seeing is caused by a “third party” utility which is preventing PA accessing the files.

    This is usually (but not exclusively) an “anti-virus” or similar.
    When PA accesses the file for compressing, this access is prevented because another utility is accessing the file.

    The “files in use” problem is that PA will not add the file to the archive AND does not give any warning that this file has been skipped.

    There are a few threads on this topic - e.g. this thread in the WishList
    http://www.powerarchiver.com/forums/showthread.php?t=900

    NO, the files are NOT is use at all. I don’t have any active anti-virus or spyware utlilty running. Besides, these apps only run when I manually start them, such as X-Stup Pro 3.1.
    So that theory is not correct.



  • @Shivan:

    This guy is very rude!!

    I’ve never had much problems with PA - if there was a problem, it would be fixed!

    You guys should just ignore him!

    Keep up the great work!

    Man, ur supposed 2 b an alpha tester, and yet you can’t find these problems. If u did ur job properly without worrying about ignoring ppl or who’s being “rude”, then these friggin problems wouldn’t exist in the 1st damn place.

    Secondly, “if there was a problem”. Geez man, get off ur rocker. I wouldn’t waste my time on here trying to explain the problem and baggin PA if there was no problem. I have said so many times, but I quite liked PA when it was 1st released. So get ur facts right before u open ur hole.

    As for the other administrator dudes hanging with me trying to nut out the problem, I appreciate it. I am NOT trying to be rude, but its just VERY frustrating how it seems I’m the only one with this CONSTANT and CONSISTANT problem.



  • No TBGBe, I wasn’t refering to you, it was HandsomeGuy.

    Yep, I am an alpha tester, and I have not encountered this problem. 7-ZIP works 100% fine for me.
    If I do find bugs, I report it.

    I also get frustrated sometimes, but I don’t use that type of language.
    If you knew how challenging programming can be sometimes, then you would understand what “frustration” means.

    The bug report is appreciated, but your attitude was not right, that’s all.

    End of discussion of this “rudeness” topic.


  • conexware

    all this energy wasted could have gone into more detailed bug report :-).



  • You’re right, spwolf!
    Sorry…



  • Since this problem has been reported, I have been trying to reproduce it on two different machines without any success. I have been able to reproduce a crash when canceling the 7-zip file compression on large files (400MB+ with over 500+ files/folders). Hitting the cancel button has caused PA to stop responding everytime. I let PA set there for just over 20 minutes and PA never did start responding, just hung on canceling.

    But back to the original problem of missing folders, so far no luck, all the files I have created have been fine. Wish I could of been more help.



  • I just did a quick test right now.

    I went to the X-Setup Pro folder and selected all the files and folders and right click and selected to compress to 7z. I then did the same using WinRAR. I then compared what showed up by opening then both in WinRAR.

    Two folders were missing from the PA created 7z. These folders were Plugins and Wizards, and when I checked, these folders were both blank.

    You guys try it and let me know if you get the same thing.

    This is still a problem, as what if these blank folders are needed and PA doesn’t recreate them? Can this problem PLEASE be fixed for the next beta? I don’t want to see anything missing, no matter how insignificant PA deems it. I chose what to compress, and hence it should ALL be there.

    This is only one thing at the moment. I will try other things are I get more time.

    PS: Can I pls get a registration code for PA 2006, as I’m willing to provide my services as a beta tester for it.

    Thanks.


  • conexware

    We fixed the problems with saving path, and now working on saving/restoring empry folders. All those things should be for BETA 4.



  • @HandsomeGuy:

    PS: Can I pls get a registration code for PA 2006, as I’m willing to provide my services as a beta tester for it.

    The beta versions are released for public testing. You do not need a registration code to contribute to beta testing - just post here in the forums when you find problems.

    Actually, it is useful if some “beta testers” are unregistered, just to verify that there are no errors introduced which only affects them.

    PS
    😃 if you really want a registration code http://www.conexware.com/order.html 😃



  • Yeah, gee thanks. We can’t even get 1 code for helping testing.



  • We are all helping to make the code better. PA is a small company that is trying to provide a good rpoduct and working hard to make it affordable for home users. Along with this, they have always been very responsive with their support. I for one think that your attitude stinks and I’m tired of listening to you trash PA and complain because you can’t get something for free. If you don’t like the program, quit using it. If you want to help improve the product, offer insightful suggestions and detialed descriptions. IF you want something for free, go find an open source program. If you want to get paid, apply for a job and prove your worth.

    Last time I will be replying to any of handsomeguys comments.


  • conexware

    easy…

    🙂

    From beta 4, empty folders are added to the 7zip archives.

    regards,



  • @spwolf:

    easy…

    🙂

    From beta 4, empty folders are added to the 7zip archives.

    regards,

    Great. Thanks a lot. I can’t wait to give it a try. When will beta 4 be out? Also, what other changes does it contain?



  • @amh209:

    We are all helping to make the code better. PA is a small company that is trying to provide a good rpoduct and working hard to make it affordable for home users. Along with this, they have always been very responsive with their support. I for one think that your attitude stinks and I’m tired of listening to you trash PA and complain because you can’t get something for free. If you don’t like the program, quit using it. If you want to help improve the product, offer insightful suggestions and detialed descriptions. IF you want something for free, go find an open source program. If you want to get paid, apply for a job and prove your worth.

    Last time I will be replying to any of handsomeguys comments.

    Relax man. I hear ur comments. I too wanna help improve PA. Ur just takin things too personal. I’ve helped test other products n got free registration codes before, so I was just seeing in PA would be the same. Just relax man.



  • @HandsomeGuy:

    Great. Thanks a lot. I can’t wait to give it a try. When will beta 4 be out? Also, what other changes does it contain?

    In case you missed it - it’s out now 😃



  • Yeah, I just saw. Hope to give it a try on the weekend, time permitting. Good on ya guys.


Log in to reply
 

  • 13
  • 9
  • 2
  • 13
  • 15
  • 5
  • 12
  • 1